Lekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego.
SKŁADNIKI
1 szkl. zielonego soku, np. Pycholandia
½ op. budyniu śmietankowego
1 serek waniliowy (200g),
1 łyżka galaretki wiśniowej,
herbatniki albo inne ciastka na wierzch
2 łyżki galaretki agrestowej
WYKONANIE
W ¼ szkl. rozrabiamy budyń, resztę
zagotowujemy, dodajemy budyń. Biszkopty nasączamy dowolnym sokiem,
układamy po 3 w pucharku, wlewamy lekko przestudzony budyń.
Studzimy. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w ¼ szkl. wody. Serek
mieszamy z tężejącą galaretką wiśniową, wylewamy na zieloną
masę. Galaretkę agrestową rozrabiamy w 1/3 szkl. wrzątku,
tężejącą wylewamy na wierzch deseru.
Fajny deser :)
OdpowiedzUsuńApetyczny deserek)))
OdpowiedzUsuń