Lody bananowo-truskawkowe bez dodatku cukru, doskonale ochładzają w upalne dni. Robi się je szybko i łatwo.
SKŁADNIKI
2 banany,
150 g truskawek,
½ szkl. mleka,
kieliszek likieru truskawkowego (można pominąć)
WYKONANIE
Banany obieramy ze skórki, kroimy w
plastry. Truskawki obieramy z szypułek. Truskawki i banany wkładamy
do woreczka foliowego a następnie na godzinę do zamrażalki. Owoce
przekładamy do blendera, dodajemy likier oraz mleko, miksujemy na
gładką masę. Przelewamy do plastikowego pojemnika, umieszczamy w
zamrażarce, aż lody całkowicie się zamrożą. Lody należy wyjąć
10 min przed podaniem, aby łatwiej było nam formować kulki.
Talerzyk pochodzi z Galeria Cuda Świata .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz