niedziela, 24 lipca 2016

TORCIK CZEKOLADOWO BRZOSKWINIOWY

Latem, gdy mam ochotę na coś słodkiego najczęściej robię przeróżne serniczki bez pieczenia. Tym razem postanowiłam zrobić z brzoskwiniami i jagodami, pychotka !!!

 

 



SKŁADNIKI

tortownica o śr. 18 cm

paczka biszkoptów okrągłych,
400 g serka naturalnego,
200 g kremu czekoladowego
4 łyżeczki żelatyny,
1 brzoskwinia,
1 łyżka jagód,
1 galaretka brzoskwiniowa



WYKONANIE

Tortownicę wykładamy folią, układamy na dnie biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku, studzimy. Serek mieszamy mikserem z kremem oraz wystudzoną żelatyną, wylewamy 1 cm warstwę masy, układamy wzdłuż boku tortownicy biszkopty, wylewamy resztę kremu, odstawiamy na 1 godz do lodówki. Brzoskwinię kroimy na paski. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku, odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy brzoskwinie oraz jagody, zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz