paprykę można faszerować na różne sposoby, ja postanowiłam użyć do farszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne
SKŁADNIKI
3 papryki
Farsz:
25 dag wątróbki drobiowej,
1 cebula,
½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej,
150 g sera feta,
sól, pieprz, papryka słodka
WYKONANIE
Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na
złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy
wystygnie drobno kroimy. Kaszę zalewamy ½ szkl. osolonego wrzątku,
odstawiamy na 5 min aby wchłonął się cały płyn, mieszamy razem
z wątróbką, doprawiamy przyprawami, dodajemy drobno pokrojoną
fetę. Z papryk odcianamy czubki, usuwamy nasiona, nakładamy farsz,
przykrywamy odciętymi czubkami. Każdą paprykę zawijamy w folię
aluminiową. Pieczemy 25 min. 180 stopniach.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń