Pyszna i pożywna zupa krem z cieciorki z dodatkiem warzyw, to propozycja na smaczny i ekspresowy obiad.
SKŁADNIKI
2 średnie marchewki,
3 średnie ziemniaki,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1 puszka cieciorki,
½ szkl. przecieru pomidorowego,
½ czerwonej papryki,
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej,
sól morska,
pieprz,
2 łyżki oliwy,
Marchew, cebulę i ziemniaki obieramy,
kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie, zalewamy bulionem, gotujemy
10 minut, następnie dodajemy opłukaną i osączoną cieciorkę oraz
paprykę pokrojoną w kostkę, dodajemy przecier, przeciśnięty
przez praskę czosnek i przyprawy, gotujemy kolejne 10-15 minut aż
składniki będą miękkie. Część warzyw odkładamy do dekoracji,
resztę miksujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz