Wilgotne, puszyste i lekko kwaskowate muffinki, idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego.
SKŁADNIKI
1 szkl. mąki,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
4 łyżki jogurtu naturalnego,
4 łyżki oleju,
1/3 szkl. cukru,
szczypta soli,
1/3 tabliczki mlecznej czekolady,
2 owoce kiwi,
czekoladowa posypka,
2 łyżki wiórek kokosowych
WYKONANIE
Suche składniki łączymy w 1 misce, w
drugiej misce łączymy mokre składniki. Do mokrych dodajemy suche
składniki, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę kiwi oraz posiekaną
czekoladę. Przekładamy do papilotek, posypujemy posypką i pieczemy
w nagrzanym piekarniku ok. 15-18 min w 180 stopniach.
Nigdy nie jadłam muffinów z kiwi, chętnie bym spróbowała.
OdpowiedzUsuń