Smaczna i szybka przekąska, która szybko znika ze stołu. Podajemy z ulubionym sosem.
SKŁADNIKI
1 płat ciasta francuskiego,
250 g mrożonego szpinaku,
200 g sera feta,
kilka suszonych pomidorów,
jajko,
czarnuszka,
2 łyżki masła,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz
WYKONANIE
Masło rozpuszczamy, dodajemy szpinak
oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy aż woda
odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Fetę kroimy w kostkę,
mieszamy ze szpinakiem. Pomidory kroimy w paski. Ciasto francuskie
dzielimy na kwadraty o bokach 8 cm. Na środku układamy
farsz,pomidora, rozpłaszczamy, zwijamy w rulonik i tak z pozostałymi
składnikami. Układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia
zlepieniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem,
posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Szybko i pysznie))
OdpowiedzUsuń