Schabowe roladki z kolorowym farszem to doskonały pomysł na obiad.
SKŁADNIKI
4 plastry schabu,
kawałek cienkiej kiełbasy,
1 ogórek kiszony,
ćwiartka marynowanej czerwonej papryki,
2 łyżki ostrej musztardy,
1/2 l bulionu,
2 łyżki mąki,
2 łyżki masła,
1 łyżka śmietany
sól, pieprz
kawałek cienkiej kiełbasy,
1 ogórek kiszony,
ćwiartka marynowanej czerwonej papryki,
2 łyżki ostrej musztardy,
1/2 l bulionu,
2 łyżki mąki,
2 łyżki masła,
1 łyżka śmietany
sól, pieprz
WYKONANIE
1. Ogórka kroimy na 4 podłużne części,
to samo robimy z kiełbasą i papryką.
2. Schab rozbijamy cienko, od wewnętrznej strony smarujemy musztardą, układamy ciasno paprykę, ogórka i kiełbasę, posypujemy solą i pieprzem, zwijamy w roladkę, związujemy sznurkiem. Wierzch posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z resztą plastrów schabu.
3. Gotowe roladki obtaczamy w mące.
4. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.
2. Schab rozbijamy cienko, od wewnętrznej strony smarujemy musztardą, układamy ciasno paprykę, ogórka i kiełbasę, posypujemy solą i pieprzem, zwijamy w roladkę, związujemy sznurkiem. Wierzch posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z resztą plastrów schabu.
3. Gotowe roladki obtaczamy w mące.
4. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.
wyglądają pysznie :) muszę wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie ;)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
UsuńPyszności Bratka:) B...A
OdpowiedzUsuń