ryba owinięta w ciasto francuskie, zapiekana ze szpinakiem i serem feta, doskonała na postny obiad
SKŁADNIKI
3 kostki mintaja,
1 op.ciasta francuskiego,
6 brykietów szpinaku,
100 g sera feta,
1 ząbek czosnku,
sól, pieprz,
2 łyżki masła,
1 żółtko
WYKONANIE
Ciasto francuskie tniemy na 6
prostokątów. Mintaja kroimy na połówki. Brykiety szpinaku podsmażamy na
maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez
praskę czosnkiem. Rozkładamy na środku ciasta francuskiego,
układamy rybę, a na wierzchu pokrojony w plastry ser. Zawijamy
ciasto, smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 20-25 min w 190
stopniach.
Taką rybkę to ja uwielbiam!
OdpowiedzUsuńto jesteśmy dwie ;)
UsuńU mnie też dzisiaj będzie rybka w cieście. Miruna w troszkę innym ;)
OdpowiedzUsuń