czwartek, 25 lutego 2016

TARTALETKI RAFAELLO

obłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha



SKŁADNIKI

Spód:
80 g herbatników,
3 łyżki rozpuszczonego masła
Krem:
100 ml śmietany kremówki,
½ tabliczki białej czekolady,
2 wafelki kokosowe,
1 łyżka zmielonych migdałów
Dodatkowo:
1/3 tabliczki białej czekolady,
wiórki kokosowe




WYKONANIE 
 
Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na godzinę. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy przygotowane wcześniej spody. 
Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce, aż smaki się przegryzą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz