niedziela, 14 lutego 2016

WALENTYNKOWE MUFFINKI

szybkie i łatwe w przygotowaniu muffinki dla naszej Walentynki



SKŁADNIKI

Muffiny:
1 szkl. mąki,
1/2 szkl. maślanki
1/3 szkl. cukru,
1/4 szkl. oleju,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżka kakao

Krem:
 100 g masła,
150 g masy krówkowej,
2 łyżki wódki


WYKONANIE 

Muffinki: W 1 misce mieszamy widelcem jajko, maślankę i olej. W 2 misce łączymy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Suche składniki dodajemy do mokrych, mieszamy ze sobą. Przekładamy do papilotek na muffinki lub silikonowych foremek, pieczemy ok 17 minut w 180 stopniach.
Krem: miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po 1 łyżce masy krówkowej a na końcu alkohol.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nim wystudzone muffinki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz