poniedziałek, 29 lutego 2016

JABŁKA POD AROMATYCZNĄ KRUSZONKĄ

Doskonałe na podwieczorek z kulką lodów, u mnie malinowych. Ciekawy smak deserowi dodaje aromatyczny cukier malinowy.




 SKŁADNIKI

2 duże mało słodkie jabłka,
1 łyżeczka żurawiny,
1 płaska łyżeczka  cukru malinowego,

Kruszonka: 
 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych,
2 łyżki cukru cynamonowego,
3 łyżki masła,
2 łyżki mąki

Dodatkowo: 
masło do wysmarowania kokilek 



WYKONANIE
Żaroodporne kokilki smarujemy masłem. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z cukrem malinowym i żurawiną. Wkładamy jabłka do kokilek. Z podanych składników palcami wyrabiamy kruszonkę, posypujemy nią jabłka. Zapiekamy 20-25 min w 180 stopniach.  Podajemy z kulką lodów.

Do deseru użyłam cukru cynamonowego oraz malinowego, który nadał całemu daniu niezwykłego smaku. Produkty te możecie kupić TUTAJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz