wtorek, 16 lutego 2016

CRUMBLE KOKOSOWE Z JABŁKAMI

szybki deser, który smakuje jak szarlotka, a jest o wiele łatwiejszy i szybszy w przygotowaniu


SKŁADNIKI

2 jabłka,
1 płaska łyżka kisielu malinowego

Kruszonka:
3 łyżki masła,
3  łyżki mąki,
1 łyżka wiórek kokosowych,
3 łyżki cukru

Dodatkowo:
masło do wysmarowania foremek,
wiórki kokosowe



WYKONANIE

Foremki żaroodporne smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Jabłka obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę, mieszamy z kisielem (można dodatkowo dosłodzić cukrem). Układamy jabłka do wysokości 3/4 foremek.
Składniki na kruszonkę zagniatamy ze sobą. 
Gotową kruszoną posypujemy jabłka.
Kokilki z jabłkami i kruszonką wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  i zapiekamy 20-25 min. 
Podajemy na ciepło.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz