szybki deser, który smakuje jak szarlotka, a jest o wiele łatwiejszy i szybszy w przygotowaniu
SKŁADNIKI
2 jabłka,
1 płaska łyżka kisielu malinowego
Kruszonka:
3 łyżki masła,
3 łyżki mąki,
1 łyżka wiórek kokosowych,
3 łyżki cukru
Dodatkowo:
masło do wysmarowania foremek,
wiórki kokosowe
WYKONANIE
Foremki żaroodporne smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Jabłka obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę, mieszamy z kisielem (można dodatkowo dosłodzić cukrem). Układamy jabłka do wysokości 3/4 foremek.
Składniki na kruszonkę zagniatamy ze sobą.
Gotową kruszoną posypujemy jabłka.
Kokilki z jabłkami i kruszonką wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 20-25 min.
Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz