na piątkowy obiad proponuję szybkie danie makaronowe z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym, pychotka ... kto nie spróbuje ten nie wie
SKŁADNIKI
1 opakowanie makaronu tagliatelle,
8 suszonych pomidorów w oleju (ok. 70
g),
2 puszki tuńczyka w kawałkach w
oleju,
¾ szkl. śmietany 18%,
sól, pieprz,
3-4 łyżki posiekanego koperku
WYKONANIE
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Tuńczyka osączamy z oleju, podgrzewamy na patelni, dodajemy
pokrojone na kawałki pomidory, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą
i pieprzem do smaku, podgrzewamy ok. 3-5 minut, na końcu dodajemy
koperek. Dodajemy do sosu makaron i mieszamy.
Aniu wrzuc jakis dobry przepis na sos do spaghetti
OdpowiedzUsuńniedługo wrzucę ;) pozdrawiam
Usuńdziekuje bardzo :) Twoje przepisy sa wspaniałe ,masz talent kulinarny
OdpowiedzUsuń