Zostało mi dużo płatków kukurydzianych, a że dziś jest piątek, postanowiłam przygotować rybę. Żeby nie było nudno smak ożywiłam czosnkiem niedźwiedzim, cytryną, solą i białym pieprzem. Danie niezwykle aromatyczne dzięki przyprawom od SKWORCU.
SKŁADNIKI
3 kostki mintaja,
1 szkl. płatków kukurydzianych,
cytryna,
sól,
śmietana 12%
WYKONANIE
Mintaja skrapiamy sokiem z cytryny,
posypujemy solą i pieprzem, smarujemy śmietaną, posypujemy
czosnkiem niedźwiedzim, panierujemy w pokruszonych płatkach.
Układamy w formie wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową,
zapiekamy ok. 20 min w 180 stopniach.
Rybę podałam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. Dodatki można zmienić według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz