Po wielkanocnym obżarstwie, taka zupa będzie idealna na obiad. Z ciągnącym się serem ... mniam
SKŁADNIKI
1 duży por,
2 serki topione (trójkąciki),
2 marchewki,
sól,
natka pietruszki,
2 łyżki masła,
1 ½ l bulionu drobiowego,
½ szkl. ugotowanego makaronu,
kawałek sera żółtego pokrojonego w
kostkę
WYKONANIE
Pora kroimy w plastry, marchewkę
obieramy, ścieramy na tarce. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy
pora i marchewkę, chwilę przesmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy
pietruszkę, gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec
gotowania dodajemy pokrojony w kostkę serek, gotujemy aż się
rozpuści. Dorzucamy ugotowany makaron. Na talerze wykładamy zupę,
układamy kostki sera żółtego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz