czwartek, 24 marca 2016

KOKOSOWY SERNIK Z NEKTARYNKĄ NA KRUSZONCE

Puszysty sernik na kokosowej kruszonce z dodatkiem nektarynek, pychotka!!!


 

 SKŁADNIKI

Kokosowa kruszonka:
3/4 szkl. mąki,
1/2 szkl. cukru,
1/3 szkl. wiórek kokosowych,
½ kostki masła,
2 łyżki śmietany,
1 żółtko

Masa serowa:
500 g twarogu,
½ szkl. cukru,
4 jajka + 1 białko,
1 budyń kokosowy,
½ szkl. śmietany 18%,
¼ szkl. oleju,
1-2 nektarynki



WYKONANIE
Kruszonka: Składniki na kruszonkę zagniatamy. ¼ odkładamy, resztą wykładamy spód formy o wym. 20X22 cm.
Masa serowa: Twaróg mielimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy partiami ser, a następnie śmietanę, budyń oraz olej. Nektarynki kroimy w kostkę, dodajemy do masy serowej, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na kruszonkę. Wierzch posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy 50 min w 170 stopniach, zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia.



 

1 komentarz:

  1. Takiego sernika jeszcze nie spotkałam, kokos, nektarynki i ser, to same pyszności, każde z osobna uwielbiam, więc ich połączenie musi smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń