szybka potrawka z indyka z warzywami, w sosie pomidorowym
SKŁADNIKI
40
dag filetu z indyka,
3 łyżki kukurydzy konserwowej,
3 łyżki fasoli czerwonej,
3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej,
1 łyżka groszku konserwowego,
200 g pomidorów z puszki bez skórki,
2 łyżki ketchupu,
sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu
3 łyżki kukurydzy konserwowej,
3 łyżki fasoli czerwonej,
3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej,
1 łyżka groszku konserwowego,
200 g pomidorów z puszki bez skórki,
2 łyżki ketchupu,
sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu
WYKONANIE
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu, papryką, solą
i pieprzem. Smażymy na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy
warzywa, dusimy ok. 10-15 minut, dodajemy pomidory z puszki i
ketchup. Następnie przyprawiamy do smaku, dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz