Latem, gdy mam ochotę na coś słodkiego najczęściej robię przeróżne serniczki bez pieczenia. Tym razem postanowiłam zrobić z brzoskwiniami i jagodami, pychotka !!!
SKŁADNIKI
tortownica o śr. 18 cm
paczka biszkoptów okrągłych,
400 g serka naturalnego,
200 g kremu czekoladowego
4 łyżeczki żelatyny,
1 brzoskwinia,
1 łyżka jagód,
1 galaretka brzoskwiniowa
WYKONANIE
Tortownicę wykładamy folią, układamy
na dnie biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku,
studzimy. Serek mieszamy mikserem z kremem oraz wystudzoną żelatyną,
wylewamy 1 cm warstwę masy, układamy wzdłuż boku tortownicy
biszkopty, wylewamy resztę kremu, odstawiamy na 1 godz do lodówki.
Brzoskwinię kroimy na paski. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl.
wrzątku, odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy
brzoskwinie oraz jagody, zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy
do całkowitego stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz