wtorek, 16 sierpnia 2016

SAŁATKA HAWAJSKA

moja wersja tej smacznej sałatki, urozmaiciłam ją dodając pestki granatu





SKŁADNIKI

1 podwójna pierś z kurczaka,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
2-3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka,
1 puszka ananasa
½ granatu,
sól, pieprz


WYKONANIE

Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą. Następnie smażymy na złoto z dodatkiem 2 łyżek oleju, studzimy. Ananasa kroimy w kostkę. Z granatu "wytrząsamy ziarenka". Selera i kukurydzę osączamy z zalewy. W misce mieszamy kukurydzę, ananasa, kurczaka i seler, dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Granatem ozdabiamy sałatkę przed podaniem.



Firma ORZECH ma szeroką ofertę smacznych produktów niezbędnych w naszej kuchni.


1 komentarz: