wtorek, 27 czerwca 2017

TRUSKAWKOWY DESER Z BISZKOPTAMI

Uwielbiam desery, a że ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na pieczenie, postanowiłam przygotować ekspresowy deser w pucharku. Odrobina słodyczy w życiu nie zaszkodzi ( koniecznie zajrzyjcie na stronę uczymy jak słodzić), a deser zawiera tylko 1 łyżeczkę cukru pudru Diamant.






SKŁADNIKI

1 szkl. truskawek,
150 g serka waniliowego,
100 ml śmietanki 30%,
1 łyżeczka cukru pudru Diamant,
sok z cytryny,
prażone płatki migdałowe,
6 biszkoptów,
likier truskawkowy,
2 łyżki soku z cytryny



WYKONANIE


Truskawki łączymy z sokiem z cytryny, miksujemy na gładki mus. Połowę przekładamy do 2 pucharków. Biszkopty nasączamy w likierze, układamy na musie. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru, dodajemy serek. Wykładamy na biszkopty, zostawiamy trochę do dekoracji. Polewamy pozostałym musem, robimy kleks ze śmietany, dekorujemy płatkami migdałowymi.



Cukier z głową

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz