Uwielbiam desery, a że ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na pieczenie, postanowiłam przygotować ekspresowy deser w pucharku. Odrobina słodyczy w życiu nie zaszkodzi ( koniecznie zajrzyjcie na stronę uczymy jak słodzić), a deser zawiera tylko 1 łyżeczkę cukru pudru Diamant.
SKŁADNIKI
1 szkl. truskawek,
150 g serka waniliowego,
100 ml śmietanki 30%,
1 łyżeczka cukru pudru Diamant,
sok z cytryny,
prażone płatki migdałowe,
6 biszkoptów,
likier truskawkowy,
2 łyżki soku z cytryny
WYKONANIE
Truskawki łączymy z sokiem z cytryny,
miksujemy na gładki mus. Połowę przekładamy do 2 pucharków.
Biszkopty nasączamy w likierze, układamy na musie. Śmietankę
ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru, dodajemy serek. Wykładamy na
biszkopty, zostawiamy trochę do dekoracji. Polewamy pozostałym
musem, robimy kleks ze śmietany, dekorujemy płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz