Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, a także stanowi źródło błonnika, niezbędnego w naszej diecie.
SKŁADNIKI
Ciasto:
3 jajka,
40 g mąki kokosowej,
½ łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka cukru kokosowego,
szczypta soli,
4 łyżki mleka,
1 łyżka rozpuszczonego oleju
kokosowego
Dodatkowo:
owoce,
jogurt truskawkowy,
olej kokosowy do smażenia
WYKONANIE
Wszystkie składniki na ciasto
umieszczamy w blenderze, miksujemy na gładką masę. Na patelni
rozpuszczamy łyżkę oleju, gdy będzie rozgrzana kładziemy po
łyżce ciasta, smażymy z obu stron na złoto. Po usmażeniu można
osączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z jogurtem truskawkowym i borówkami.
Placuszki zaserwowałam na talerzyku pochodzącym z Galeria Cuda Świata .
Placuszki prezentują się bardzo apetycznie :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuń