lekka sałatka: idealna na walentynkową kolację
SKŁADNIKI
1 pierś z kurczaka,
przyprawa do kebaba,
1 op.sera feta,
1 opakowanie mix sałat z rukolą,
½ puszki kukurydzy,
1 pomidor,
3 jajka
Sos koperkowo-ziołowy:
1 łyżka drobno posiekanego koperku,
sól,
pieprz ziołowy,
słodka i ostra papryka,
2 łyżki oleju,
2 łyżki wody,
2 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE:
pierś z kurczaka kroimy w kostkę,
marynujemy w przyprawie do kebaba, smażymy na złoto. Jajka gotujemy
na twardo, studzimy, kroimy w kostkę. Pomidora sparzamy, zdejmujemy
skórkę kroimy w kostkę. Ser kroimy w kostkę. Do dużej miski
wkładamy sałatę, dodajemy kurczaka, jajka, pomidora, ser i
kukurydzę. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą, polewamy
sałatę i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz