sobota, 8 czerwca 2019

WYTRAWNE BABECZKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI

 Pomysł na pyszne i zdrowe babeczki, pełne warzyw,  które smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy je przygotować z kaszy, która została nam z obiadu. 



 Składniki na 8 sztuk

80 g kaszy jaglanej,
3 jajka,
3 łyżki startego żółtego sera,
½ małej cukinii,
ćwiartka żółtej papryki,
garść fasolki szparagowej,
sól,
pieprz,
słodka papryka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 ząbki czosnku

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. W misce rozkłócamy jajka, dodajemy wystudzoną kaszę, startą na tarce i odciśniętą cukinię oraz pokrojoną w paski paprykę Dodajemy ser i fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i pietruszkę, Mieszamy składniki ze sobą. Powstałą masą napełniamy foremki na muffinki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 stopniach.  Podajemy z ulubionym sosem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz