Pomysł na pyszne i zdrowe babeczki, pełne warzyw, które smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy je przygotować z kaszy, która została nam z obiadu.
Składniki na 8 sztuk
80 g kaszy jaglanej,
3 jajka,
3 łyżki startego żółtego sera,
½ małej cukinii,
ćwiartka żółtej papryki,
garść fasolki szparagowej,
sól,
pieprz,
słodka papryka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 ząbki czosnku
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie,
odcedzamy, studzimy. W misce rozkłócamy jajka, dodajemy wystudzoną
kaszę, startą na tarce i odciśniętą cukinię oraz pokrojoną w
paski paprykę Dodajemy ser i fasolę, przeciśnięty przez praskę
czosnek oraz przyprawy i pietruszkę, Mieszamy składniki ze sobą.
Powstałą masą napełniamy foremki na muffinki. Pieczemy w
rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz