Wilgotne muffinki z marchewkami oraz dodatkiem przyprawy do piernika, do popołudniowej kawy, wypróbujcie przepis i możecie zaserwować nawet na świątecznym stole zamiast piernika.
SKŁADNIKI
na 15 muffinek:
Suche składniki:
1 ½ szkl. mąki,
1/3 szkl. cukru,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1 płaska łyżeczka przyprawy do
piernika,
1 łyżka kakao
Mokre składniki:
125 g jogurtu naturalnego,
75 g oleju,
1 jajko
Dodatkowo:
2 łyżki posiekanych orzechów,
1 łyżka rodzynek,
3 kostki białej czekolady,
3 kostki gorzkiej czekolady,
2 marchewki
WYKONANIE
Marchewki obieramy, ścieramy na tarce
o grubych oczkach. Czekolady drobno kroimy. Mokre składniki łączymy
w 1 misce, dodajemy suche składniki, a na końcu czekoladę,
orzechy, rodzynki i marchew. Mieszamy łyżką. Napełniamy
papilotki. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz