poniedziałek, 4 grudnia 2017

KORZENNE CIASTECZKA JAGLANE

Ciasteczka zrobione przy pomocy stempelków z wzorkiem renifera, doskonale sprawdzą się podczas Świąt Bożego Narodzenia. Korzenny smak doskonale wprawia w świąteczny nastrój, idealnie smakują ze szklanką mleka.

 




SKŁADNIKI
125 g masła,
100 g cukru trzcinowego Diamant,
250 g mąki jaglanej,
2-3 łyżki mąki pszennej,
1 jajko,
1 płaska łyżeczka przyprawy korzennej,
2 łyżki mleka

Dodatkowo:
mąka pszenna do podsypywania




WYKONANIE

Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko a następnie pozostałe składniki. Ciasto owijamy folią, wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Następnie ciasto cienko wałkujemy podsypując mąką pszenną. Odciskamy stempelkiem wzór, wycinamy kółkiem ciastka, przekładamy na blachę. Pieczemy ok. 12-15 minut w 180 stopniach.


 #cukiertrzcinowy
 #syroptrzcinowy
 #diamant




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz