sernik o smaku kokosowym z dodatkiem jagód i kruszonki, to pyszna propozycja na weekendowe ciasto
SKŁADNIKI
Spód:
200 g kruchych ciastek kokosowych,
15g rozpuszczonej margaryny
Masa serowa:
4 jajka,
1/3 szkl. cukru,
4 łyżki oleju,
1 budyń kokosowy,
4 łyżki mleka,
700 g twarogu z wiaderka
Kokosowa kruszonka:
2 łyżki mąki,
3 łyżki cukru,
3 łyżki masła,
2 łyżki wiórek kokosowych
Dodatkowo:
½ szkl. jagód
WYKONANIE
Spód: ciastka mielimy blenderem, dodajemy
rozpuszczoną margarynę, mieszamy, wykładamy spód brytfanki i
wkładamy do lodówki.
Masa serowa: jajka ubijamy z cukrem, dodajemy
twaróg, olej, mleko i budyń, miksujemy na jednolitą masę. Połowę
masy wylewamy na spód z ciastek, układamy jagody, wylewamy resztę
masy serowej. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Układamy
na masie serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170
stopni. Pieczemy 50 min. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do
wystudzenia.
Bardzo smaczny musi być :) Mniam ...
OdpowiedzUsuń