pyszne czekoladowe ciasto, miękkie i puszyste, przypominające w smaku murzynka, które możemy zrobić bez użycia miksera ... pychotka
SKŁADNIKI
1 ¼ szkl. mąki pszennej Młynomag,
¾ szkl. śmietany 18%,
½ kostki masła,
1/3 szkl. cukru,
2 jajka,
2 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 nektarynka,
WYKONANIE
Masło rozpuszczamy z czekoladą,
studzimy. Jajka roztrzepujemy z czekoladą, dodajemy śmietanę oraz
rozpuszczone masło. Następnie dodajemy suche składniki, mieszamy
widelcem. Przelewamy do formy o wym. 20X24 cm wyłożonej pergaminem,
na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę nektarynkę. Pieczemy ok.
45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz