obłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha
SKŁADNIKI
Spód:
80 g herbatników,
3 łyżki rozpuszczonego masła
Krem:
100 ml śmietany kremówki,
½ tabliczki białej czekolady,
2 wafelki kokosowe,
1 łyżka zmielonych migdałów
Dodatkowo:
1/3 tabliczki białej czekolady,
wiórki kokosowe
WYKONANIE
Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z
rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki o
średnicy 10 cm, dociskając spód i boki, odstawiamy do lodówki na
godzinę. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy zmielone wafle, migdały i
rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy
przygotowane wcześniej spody.
Białą czekoladę rozpuszczamy, lekko
ostudzoną wylewamy na wierzch babeczek, obsypujemy obficie kokosem.
Chłodzimy 2 godziny w lodówce, aż smaki się przegryzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz