Gorące jabłka pod kruszonką to szybki deser na przyjście niespodziewanych gości. Zamiast kawy proponuję podać sok z czarnej porzeczki Hortex.
SKŁADNIKI
na 2 porcje: 
2
duże jabłka
Kruszonka:
4
łyżki masła,
4
łyżki mąki,
3
łyżki cukru,
1
łyżka płatków migdałowych
Dodatkowo: 
masło
do wysmarowania kokilek 
1
łyżka wiórek kokosowych,
cukier
i cynamon do smaku
WYKONANIE 
Masło, mąkę i cukier ugniatamy ze
sobą, dodajemy płatki migdałów. Kokilki smarujemy masłem,
obsypujemy wiórkami kokosowymi. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę,
przekładamy do kokilek, posypujemy cukrem i cynamonem do smaku. Na
wierzchu układamy kruszonkę Zapiekamy 20 minut.
#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury 
  




Pysznie!
OdpowiedzUsuń