Doskonały pomysł na uroczysty obiad.
SKŁADNIKI
4 plastry indyka,
2 łyżki oleju,,
2 łyżki masła,
kawałek czerwonej papryki,
ser żółty,
garść szpinaku,
kilka pieczarek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy do drobiu,
słodka papryka,
pieprz,
sól
1 op.ciasta francuskiego,
1 białko
WYKONANIE
Indyka lekko rozklepujemy, wkładamy do
marynaty przygotowanej z oleju, przyprawy do drobiu, soli, pieprzu i
słodkiej papryki, odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozpuszczamy
masło, dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę,
dusimy. Następnie dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki,
doprawiamy do smaku. Ciasto dzielimy na 4 części, układamy filety,
a na nich szpinak, kilka pasków papryki i starty ser żółty,
Zawijamy w ciasto, smarujemy białkiem. Pieczemy 25-30 min w 180
stopniach.