Niezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko.
SKŁADNIKI
Spód:
opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych
Masa serowa:
500 g sera twarogowego z wiaderka,
2 galaretki cytrynowe,
500 ml wrzątku,
200 ml śmietany 30%,
1 śmietan-fix
Posypka:
½ szkl. wiórek kokosowych,
2 łyżki masła,
1 łyżka cukru
Dodatkowo:
maliny z syropu
WYKONANIE
Na patelni rozpuszczamy masło,
dodajemy kokos i cukier, prażymy na złoto, studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku.
Blaszkę o wymiarach 24x20 cm wykładamy
folią, układamy ciasteczka jedno obok drugiego.
Śmietankę ubijamy z cukrem i
śmietan-fixem, dodajemy twaróg, a następnie galaretkę. Wylewamy
na ciastka, układamy maliny. Posypujemy kokosem. Wkładamy do
lodówki do całkowitego stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz