Crumble z jabłkami już nie raz gościło na moim blogu, ale tym razem postanowiłam je zrobić z dodatkiem płatków żytnikch Corn Flakes, możecie również użyć klasycznych Corn Flakes lub pełne ziarno. Taki posiłek możemy zaserwować na śniadanie, deser lub podwieczorek.
SKŁADNIKI
1 jabłko,
szczypta cynamonu,
½ łyżeczki syropu klonowego,
1 czubata łyżka masła,
1 czubata łyżka mąki,
1 płaska łyżka cukru,
1 łyżka płatków żytnich Lubella
WYKONANIE
Kokilkę żaroodporną smarujemy olejem
lub masłem. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem
do smaku, przekładamy do kokilki, polewamy syropem klonowym. Z mąki,
masła i cukru robimy kruszonkę, dodajemy płatki, mieszamy. Tak
przygotowaną kruszonką posypujemy jabłka, zapiekamy 15 min w 180
stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz