pyszne małe serniczki, na markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!!
SKŁADNIKI
na 12 sztuk
Serniczki
400g twarogu,
¼ szkl. cukru,
1 łyżka budyniu waniliowego,
1 jajko,
2 łyżki wiórek kokosowych,
½ szkl. śmietany 18%
Krem:
200 ml śmietany kremówki,
2 łyżki cukru pudru,
1 łyżeczka żelatyny
Dodatkowo:
2 opakowania markiz blacky
WYKONANIE
Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy z jajkiem,
cukrem, wiórkami i śmietaną oraz budyniem.
Do foremek na muffinki wkładamy
papilotki, w każdej układamy po 1 ciastku, zalewamy masą serową
do pełna. Pieczemy ok 25-30 min w 160 stopniach. Studzimy.
Krem: W ¼ szkl. wrzątku rozrabiamy
żelatynę. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy wystudzoną
żelatynę, przekładamy do szprycy, dekorujemy serniczki.
Kilka ciastek odkładamy, resztę
kruszymy. Pokruszonymi ciastkami posypujemy wierzch babeczek,
układamy na samej górze ciastko. Chłodzimy w lodówce ok 1-2 godz. aby śmietanka stężała.
witam! cudowne, koniecznie muszę upiec! rysiaa
OdpowiedzUsuńŚwietne do kawki, zjadłabym chętnie
OdpowiedzUsuń