aromatyczna karkówka, doskonała na sycący obiad, możemy podawać ją z ziemniakami, kaszą lub ryżem
SKŁADNIKI
60 dag karkówki,
8 pieczarek,
2 łyżki płatków suszonych pomidorów,
1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny,
½ łyżeczki bazylii ,
sól,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 łyżka mąki pszennej,
1 łyżka śmietanki 30%,
2 łyżki oleju,
¾ szkl. bulionu
WYKONANIE
Karkówkę kroimy w większą kostkę,
obsypujemy przyprawą do wieprzowiny. Podsmażamy mocno na oleju z
każdej strony, podlewamy bulionem, przykrywamy przykrywką, dusimy
aż połowa płynu odparuje. Gdy mięso zmięknie dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki oraz płatki pomidorów. Dusimy do
zmiękczenia składników, dodajemy koncentrat, śmietankę oraz mąkę
rozrobioną w wodzie. Doprawiamy na koniec solą , pieprzem i
bazylią, zagotowujemy.
Potrawie nadałam smaku dzięki przyprawom od SKWORCU, które możecie kupić TUTAJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz