SKŁADNIKI
Masa serowa:
450 g sera twarogowego,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
3 łyżki cukru pudru,
50 g mlecznej czekolady,
50 g gorzkiej czekolady,
4 łyżeczki żelatyny,
1/3 szkl. wrzątku
Mus malinowy:
1 galaretka malinowa,
120 g malin
Dodatkowo:
podłużne i okrągłe biszkopty,
sok malinowy
WYKONANIE
Przygotowujemy blaszkę (u mnie forma w kształcie serca o średnicy 20 cm). Boki wykładamy przeciętymi na pół podłużnymi biszkoptami, a środek możemy okrągłymi. Biszkopty znajdujące się na dnie nasączamy sokiem.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Twaróg miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem, dodajemy ostudzone czekolady, mieszamy. Na końcu dodajemy ostudzoną żelatynę. Masę serową wylewamy na biszkopty, wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki.
Mus malinowy:
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Maliny miksujemy, mieszamy z galaretką. Tężejącym musem zalewamy masę sernikową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
I seriously love your site.. Great colors & theme.
OdpowiedzUsuńDid you make this amazing site yourself? Please reply back as I'm
hoping to create my own site and want to learn where you got this from or what the theme
is named. Many thanks!