Tradycyjny kotlet z kurczaka nadziany pieczarkami i serem w panierce z płatków śniadaniowych to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Z domowymi frytkami i surówką smakuje idealnie.
SKŁADNIKI
2 filety z kurczaka,
sól, 
pieprz 
Nadzienie:
20 dag pieczarek,
½ cebuli, 
sól o'Sole, 
pieprz, 
papryka słodka w
proszku,
2-3 łyżki startego startego sera,
Panierka:
½ szkl. płatków kukurydzianych,
2 łyżki mąki pszennej,
1/3 łyżeczki słodkiej papryki,
jajko
WYKONANIE 
Panierka: Płatki kukurydziane
rozdrabniamy, mieszamy z mąką i papryką.
Filety przykrywamy folią, rozbijamy
tłuczkiem, posypujemy przyprawami z obu stron. Rozkładamy
pieczarki, posypujemy serem, zwijamy w roladkę. Odkładamy do
lodówki na 30 minut. Panierujemy najpierw w jajku, potem płatkach.
Smażymy na patelni ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni  na 3 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz