Strony

wtorek, 19 lipca 2016

POTRAWKA Z INDYKA

 szybka potrawka z indyka z warzywami, w sosie pomidorowym

 


 


SKŁADNIKI

40 dag filetu z indyka,
3 łyżki kukurydzy konserwowej,
3 łyżki fasoli czerwonej,
3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej,
1 łyżka groszku konserwowego,
200 g pomidorów z puszki bez skórki,
2 łyżki ketchupu,
sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu

WYKONANIE 

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu, papryką, solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy warzywa, dusimy ok. 10-15 minut, dodajemy pomidory z puszki i ketchup. Następnie przyprawiamy do smaku, dusimy jeszcze ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz