gdy znudzą nam się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad
SKŁADNIKI
opakowanie makaronu muszle,
½ pora,
25 dag pieczarek,
25 dag mięsa mielonego,
sól, pieprz, czosnek,
2 łyżki koncentratu
Sos:
½ szkl. śmietany,
2 łyżki majonezu,
ser żółty,
przyprawy: sól, pieprz, bazylia
WYKONANIE
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy
mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości,
podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy
koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak
przygotowanym farszem nadziewamy muszle.
Składniki na sos oprócz sera
miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser. Zapiekamy
15 min.w 170 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz