Kruche babeczki kryjące w swoim wnętrzu truskawki pod pyszną kruszonką
SKŁADNIKI
Ciasto:
200
g mąki
½ kostki margaryny
½ szkl. cukru
1 jajko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
25 dag truskawek
wiórki kokosowe
Kruszonka:
4 łyżki margaryny,
4 łyżki mąki,
4 łyżki cukru
½ kostki margaryny
½ szkl. cukru
1 jajko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
25 dag truskawek
wiórki kokosowe
Kruszonka:
4 łyżki margaryny,
4 łyżki mąki,
4 łyżki cukru
WYKONANIE
Składniki
na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto
rozwałkowujemy, wylepiamy foremki wraz z bokami. Truskawki myjemy,
kroimy na połówki, układamy na cieście, posypujemy wiórkami
kokosowymi. Zagniatamy kruszonkę, posypujemy truskawki. Pieczemy ok.
25-30 min. w 180 stopniach.
Ale smakowite :) Czuć lato :) Kiedyś robiłam dużo takich drobnych wypieków, a teraz jakoś nie mam weny :/
OdpowiedzUsuńKasiu wena sama przyjdzie ;) czasu braknie na realizację pomysłów ;)
Usuń