doskonałe na zimno oraz na ciepło, niezastąpiona przekąska podczas różnego rodzaju imprez
SKŁADNIKI
1 podwójna pierś z kurczaka,
3-4 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka,
100 g krakersów solonych
Sos:
½ szkl. jogurtu naturalnego,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz, papryka słodka,
szczypiorek
WYKONANIE
Kurczaka kroimy w paski, posypujemy
przyprawą, dodajemy jogurt, mieszamy – odstawiamy do lodówki na 1
godzinę.
Krakersy przekładamy do woreczka
foliowego. Za pomocą wałka rozdrabniamy.
Każdy pasek kurczaka obaczamy w
krakersach, układamy w formie wyłożonej pergaminem, pieczemy 20
min w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym
dipem.
Sos: do jogurtu dodajemy przeciśnięty
przez praskę czosnek oraz przyprawy- całość mieszamy. Posypujemy
szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz